Thailandsk kokossuppe med edamamebønner & fuldkornsnudler

Det asiatiske køkken er et overflødighedshorn af skøn mad med masser af grønsager, smag og ikke mindst kokosmælk. Jeg er fuldstændig tosset med kokosmælk, og jeg bruger det gerne og ofte i min madlavning.

Denne suppe sammensatte jeg i dag, på en våd og ruskende forårsdag, hvor næsen løber, og kroppen krævede varmende suppe. Suppen skulle være nem, og den skulle indeholde kokosmælk og rød karrypasta. Så kom grønsager, fuldkornsnudler samt protein i form af edamamebønner til, og vupti var der mad til krop, sjæl og sanser på rekordtid.

 

Thailandsk kokossuppe med edamamebønner & fuldkornsnudler
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 35 g fuldkornsnudler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ blomkålshoved (ikke så stort)
  • 1½ dl frosne edamamebønner (dem uden bælg)
  • 1 ds kokosmælk (light eller ikke-light, begge dele fungerer fint i denne ret)
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk agavesirup/akaciehonning
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt ingefær (eller lidt friskrevet)
  • Saft af ½ lime
  • 2½ dl vand
  • 1 god tsk havsalt
  • Lidt peber
  • Topping: Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Tilbered først nudlerne: I en gryde koges vand tilsat salt op. Når vandet er i kog, tilsættes nudlerne, som koger roligt i 5 minutter, rør i nudlerne under kogning så de skilles fra hinanden. Efter kogning sies vandet fra nudlerne.
  2. Løg og blomkål skæres i stykker af ønsket størrelse, og hvidløgsfedet skæres fint.
  3. I en gryde kommes lidt neutral olie, og løg, hvidløg samt blomkål steges heri til løgene er klare (løg og hvidløg må ikke begynde af få farve!).
  4. Tilsæt herefter først kokosmælk og derefter de resterende ingredienser (undtagen den friske koriander, som er topping).
  5. Suppen koger roligt, indtil blomkål har opnået ønsket mørhed.
  6. Server suppen ved først at lægge nudler i bunden af en skål/tallerken og hæld derefter suppen over. Drys med frisk koriander, hvis dette ønskes.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *