Verdens bedste tikka masala

Det her er uden omsvøb og uden tvivl verdens bedste tikka masala! Indisk mad styrer jo generelt, men denne ret tager prisen. Cremet og fuld af smag, duft og konsistenser. Og jasminrisene til er prikken over det berømte i.

Dygtige Stinna har kreeret denne ret, og sød som hun er, har hun givet mig lov til at dele opskriften her på bloggen. Jeg har kun lavet bittesmå ændringer ift mængderne af et par af krydderierne, og så har jeg tilsat kikærter for at få protein integreret i retten. Men ellers same-same.

Lad dig ikke skræmme af ingredienslistens længde, det er krydderier det meste af det. Sådan er det jo med indisk mad ~ det er fuldt af spændende nuancer for næse og gane, og denne ret er ingen undtagelse. En geni-streg, det er, hvad det er!

 

Verdens bedste tikka masala
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 300 g blomkål (den mængde der skal bruges)
  • 1 ds kikærter
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær (skrællet vægt)
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • En håndfuld frisk koriander
  • 1 stor spsk. garam masala
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • ½ tsk. kanel
  • ¼ tsk chiliflager
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl vand
  • Saft af ½ lime
  • 2 tsk havsalt
Tilbehør:
  • Jasminris
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Skær blomkålen i lidt grove stykker (det behøver ikke være buketter).
  2. Skyl og afdryp kikærterne.
  3. Skær løgene groft, og riv hvidløg og ingefær fint.
  4. Lidt olie varmes op i en dyb pande/en gryde, og løg, hvidløg og ingefær steges heri, til blandingen er mør, men ikke har taget farve.
  5. I en foodprocessor el. lign. kommes peberfrugt, tomater, kokosmælk og frisk koriander. Blend det til tomater og peberfrugt er små stykker, men stadig kan ses og mærkes.
  6. Tilsæt indholdet af panden i foodprocessoren og kør igen.
  7. Hæld det hele tilbage til panden, tilsæt krydderierne, bouillonterning, vand, salt, limesaft, blomkål og kikærter.
  8. Lad saucen koge indtil blomkål er akkurat mør, men stadig har bid.
  9. Serveres med jasminris og frisk koriander.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *