Æblepandekager med havre & hasselnødder

Små, tykke, saftige pandekager ~ jeg siger altså ikke nej tak. Disse pandekager er de mest buttede små lækkerheder, som tilmed er både nemme og hurtige at bage samt har både lidt bid og masser af fuldkorn. Er din stegepande stor nok, kan du faktisk bage denne portion ad én enkelt omgang! Ja, én! Og tricket til at få pandekagerne så fluffy som muligt: At lægge låg på panden, mens pandekagerne steger, det gør simpelthen lige den der forskel.

Jeg nyder gerne disse pandekager sammen med frisk frugt og dryp af ahornsirup eller med en grov æblekompot som den på billedet.

Er du ligesom jeg glad for de små, tykke pandekager med frugt i, skulle du da næsten tage et kig på mine bananpandekager med fuldkorn & valnødder og mine citron-bananpandekager.

 

Æblepandekager med havre & hasselnødder
 
Mængde: 10 små, tykke pandekager
Ingredienser
  • 150 g æblemos uden æblestykker
  • 100 g fint fuldkornsmel, fx hvid hvede mel eller fuldkornsspeltmel
  • 50 g finvalsede havregryn
  • 1½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk knust havsalt
  • 1½ dl plantemælk
  • 10 g hasselnøddeflager
  • 1 rødt æble, groftrevet
  • Evt. 2 tsk agavesirup el. lign., herunder også erstatning
Fremgangsmåde
  1. Er der æblestykker i æblemosen, så mos disse ud (selv bruger jeg en stavblender til dette, men en gaffel virker også fint), så æblemosen er klumpfri.
  2. Alle ingredienserne blandes grundigt med en ske, og dejen hviler 10-15 minutters tid.
  3. Varm en pande op til middel varme.
  4. Når panden er opvarmet, kommes en lille smule fedtstof på, som fordeles på hele panden (det er ikke nødvendigt med mere end blot lige at fedte panden ind).
  5. Lav 10 pandekager ud af dejen (en meget toppet spsk pr. pandekage): Læg en klat dej på panden og flad den ud til ca. ½-1 cm tykkelse. Læg låg på panden og lad pandekagerne stege roligt, indtil overfladen er fast og ser lidt "tørret" ud, og pandekagerne er gyldne på stegesiden, først da skal pandekagerne vendes. Læg låg på igen. Det tager lidt tid at stege pandekagerne igennem på den første side, til gengæld er de relativt hurtigt færdige på den anden side (pandekagerne skal steges langsomt dels for at blive gennembagt, og dels for at de ikke brændes på overfladen).
  6. Nyd med ønsket tilbehør/topping.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *