Auberginegryde med kikærter

Jeg er blevet helt og aldeles vild med aubergine. Måske er det fordi, jeg aldrig før har kunnet lide det, og nu tager jeg revanche efter et helt liv uden aubergine? Uanset hvad er det bare godt, og aubergineopskrifterne står i kø i mit hoved. Her er en dejlig auberginegryde med masser af mellemøstlige krydderier, perfekt mad på en kold dag, hvor man har brug for lidt kærlighed på tallerkenen og varme helt ud i næsetippen.

Gryderetten kan laves på vand, hvilket er min “originalopskrift” og den, som er angivet her, men det er også lækkert at udskifte 1 dl af vandet med fløde eller helt at erstatte vandet med kokosmælk.

 

Auberginegryde med kikærter
 
Mængde: 3 personer
Ingredienser
  • 1 aubergine, halv-grove stykker
  • 1 dåse kikærter (=240 g kogte kikærter), skyllede og drænede
  • 1 løg, medium stykker
  • 2 fed hvidløg, finthakket eller knust
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ¼ tsk tørrede chiliflager (1/2 tsk hvis du er sejere end mig)
  • 1½ tsk spidskommen
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk syvkrydderi*
  • Saft af ½ lime
  • 2 spsk soya
  • 3 spsk rød balsamico
  • 1 spsk agavesirup
  • 2 tsk havsalt
  • ½ tsk groft sort peber
  • 20 g maizena
  • 3 dl vand**
Tilbehør:
  • Fuldkorns- eller jasminris
  • Frisk spinat
  • Frisk parmesan eller yoghurt naturel eller fraiche
Fremgangsmåde
  1. Steg løg og hvidløg bløde i lidt olivenolie ~ de skal ikke tage farve!
  2. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og bland grundigt, så maizenaen bliver rørt helt ud.
  3. Lad retten koge roligt med låg på i 25-30 minutter. Omrør ind i mellem.
  4. Retten er færdig, når auberginestykkerne er møre.
  5. Serveres med ris, frisk spinat og parmesan/yoghurt naturel/fraiche.
I øvrigt
*7 krydderiblanding består altid af mindst 7 krydderier, og ofte flere. Selvom den varierer fra husmor til husmor, bruges den i mange arabiske retter. Krydderierne er ofte fx. sort peber, spidskommen, kardemomme, koriander, nelliker, laurbærblade, kanel, ingefær og allehånde.

**Det er også lækkert at udskifte 1 dl af vandet med fløde eller helt at erstatte vandet med kokosmælk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *