Bagt grød med æble, blåbær, kanel & mandler

Bagt grød er et sikkert weekend-morgenmad-hit for mig. Som regel bager jeg grøden aftenen i forvejen, og så er den lige til at nyde enten kold eller
~ som jeg foretrækker det ~ lun morgenen efter.

Denne version af bagt grød smager i retning af æblekage med æblerne, kanelen og mandlerne i hovedrollerne. En nok så vigtig birolle spiller blåbær, der giver et dejligt syrligt-frisk modspil til æblernes og kanelens sødme.

Supernem morgenmad, der smager af kage. Det er et koncept, der styrer! (Og faktisk kan jeg sagtens finde på at spise et stykke til min eftermiddags- eller aftenthe også)

Denne bagte grød serverer jeg med min hjemmelavede saltkaramel på toppen samt vanilleskyr ved siden af. Uhm!

Se også min bagte grød med ribs og hasselnødder, den er også virkelig god.

 

Bagt grød med æble, blåbær, kanel & mandler
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 2 dl grove havregryn
  • 2 spsk chiafrø
  • ½ tsk havsalt
  • 1 tsk vanille
  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk sukker af ønsket type eller anden sødning i tilsvarende mængde
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl mandler, grofthakkede
  • 1 lille banan i skiver
  • ½ æble med skræl i tynde tern
  • 1 dl blåbær, frosne eller friske
  • 2½ dl mælk efter ønske, herunder også plantemælk
Topping
  • Grofthakkede mandler
  • Græskarkerner
Tilbehør
  • Vanilleskyr
  • Saltkaramel eller dulce de leche eller salted caramel topping fra Bodylab
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Rør ingredienserne sammen, vend blåbær roligt i til sidst.
  3. Beklæd en rugbrødform (1 L) eller en rund tærteform (Ø 18 cm) med bagepapir og kom grøden heri. tryk grød sammen, så mælken dækker massen.
  4. Bag grøden 30 minutter. Check om massen er fast ved at skære lidt ned i massen med en urtekniv.
  5. Nydes kold eller lun (og lunes sagtens i mikroovn) med topping og tilbehør.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

2 thoughts on “Bagt grød med æble, blåbær, kanel & mandler”

  1. Har spist det her til morgenmad og hele familien guffede i sig, også dem der hader havregrød. Så superlækkert, tak for opskrift!

    1. Kære Johanna.
      Jeg er simpelthen så glad for dine ord, TUSIND tak for dem, og fordi du tog dig tid til at skrive til mig
      Kærlig hilsen Pernille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *