Banangranola

Dygtige, søde og inspirerende Pernille Thyrring, som man kan finde ovre på Instagram, står for opskriften på denne overdrevet lækre, sprøde og smagfulde granola. Og så er der ikke noget usundt fedt i, som der ellers er i mange granolaopskrifter. Denne laves nemlig på moset banan. Ja, du læste rigtigt! Og det smager SÅ godt.

Pernille er så sød, at jeg har fået lov at dele opskriften her på bloggen med mine egne små tilpasninger.

 

Banangranola
 
Ingredienser
  • 100 g grovvalsede havregryn eller rugflager
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g grofthakkede mandler/hasselnødder
  • 35 g kokosmel
  • 2 tsk vanille
  • 2 meget modne bananer (gerne med masser af brunt på skrællen ~ jo mere jo modne, jo mere smag og sødme)
  • 50 g tørrede tranebær
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Mos bananerne meget grundigt med en gaffel.
  3. Bland bananmosen med de øvrige ingredienser undtagen tranebær.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og spred granolablandingen ud herpå.
  5. Granolaen bages ca. 35 minutter, og den skal vendes nogle gange undervejs. Sørg for at granolaen er helt tør, men pas også lidt på, at den ikke får for meget i ovnen.
  6. Granolaen afkøles helt.
  7. Når granolaen er kold, blandes tranebærrene i.
  8. Opbevares i tætsluttende beholder og holder ret længe.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
De tørrede tranebær kan skiftes ud med en hvilken som helst anden tørret, blød frugt, fx tørret mango, tørret passionsfrugt eller tørret æble.

 

 

3 thoughts on “Banangranola”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *