Chocolate chip cookies (uden æg)

Disse cookies er bloggens “sundeste” (dvs. dem med lavest sukkerindhold) og samtidig ældstedatters yndlingscookies, fordi de er chewy med en lille sprødhed. Ældstedatter mener nemlig, at cookies skal være mere chewy end crunchy. Jeg synes, cookies skal være både-og, og med denne cookie har vi begge fået det, vi hver især bedst kan lide.

Uanset hvad er vi en cookieelskende familie, hvilket bloggens mange opskrifter på cookies vidner om.

 

Chocolate chip cookies (uden æg)
 
Mængde: 12 cookies
Ingredienser
  • 65 g sukker
  • 55 g brun farin
  • 30 g smeltet smør
  • 50 g klumpfri æblemos
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk vanillesukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 60 g mørk chokolade, meget grofthakket
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig varme.
  2. Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål ~ dejen er fast, det er meningen, hav tålmodighed med grydeskeen, dejen skal nok samle sig.
  3. Fordel dejen i 12 klumper på en bagepapirsbeklædt bageplade, og tril let disse klumper til kugler.
  4. Bag cookiesene ca. 15 minutter. De er færdige, når cookiesene er hævet op og begynder at falde ned igen. Cookiesene skal også være let gyldne.
  5. Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

 

 

 

1 thought on “Chocolate chip cookies (uden æg)”

  1. Fantastisk opskrift! Jeg endte med at bage dem lidt over 20 min ved 160 grader, men de kunne nok også nemt have tålt en smule mindre tid. Jeg kommer helt sikkert til at bage dem igen! Overvejer at putte en smule peanutbutter i næste gang, tænker at det kunne klæ dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *