Citrusgranola

Granola med citrussmag er en lækker og anvendlig lille sag. Jeg nyder den på yoghurt, koldskål og smoothies/smoothie bowls, men det kan faktisk også bruges som drys på en salat (i så fald kan man vælge ikke at søde muslien).

Her på bloggen har jeg op til flere opskrifter på granola/musli, se fx min banangranola, min nemme granola, og min banan-choko-granola.

 

Citrusgranola
 
Ingredienser
  • 2 dl grove havregryn
  • ½ dl boghvedekerner
  • ½ dl blandede solsikke- og græskarkerner
  • 1 dl mandler, grofthakkede
  • Sukker eller anden ønsket sødning efter smag*, dette kan også være dadler
  • ½ tsk vanillesukker
  • 2 spsk kokosolie
  • Skal af 1 ubehandlet citron, fintrevet
  • Skal af 2 ubehandlede appelsiner, fintrevet
Fremgangsmåde
  1. Kokosolien varmes op til lidt over middel varme på en stegepande, og alle ingredienserne undtagen skal fra citron og appelsin tilsættes den varme kokosolie.
  2. Blandingen varmes igennem til alle elementerne er godt blandet sammen og gennemvarme.
  3. Smag til med sukker/sødning.
  4. Hæld blandingen over på et stykke bagepapir placeret på en bagerist og lad den køle helt af.
  5. Når granolaen er kold, tilsættes citron- og appelsinskal, og der blandes grundigt.
  6. Granolsen opbevares i tætsluttende beholder i stuetemperatur. Den kan holde længe.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Ønskes muslien brugt som salattopping kan man lade være at søde den, og hvis det ønskes, salte den en smule i stedet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *