Cremet bønnegryde

Tomat og fløde er bare altid et godt match. Brune champignoner er fantastiske. Bønner ligeså. Dertil gode smage og lidt kærlighed, og vupti: Den skønneste bønnegryde til at varme krop og sjæl på en kold efterårs- eller vinteraften.

Server bønnegryden med kartoffelmos eller ris samt grøn salat, fx rucola eller frisk spinat.

 

Cremet bønnegryde
 
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
  • 1 dåse bønner = 240 g kogte bønner (gerne brune, borlotti, black eye eller kidney)
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 bakke brune champignon
  • ½ løg
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 spsk rød balsamico
  • 1½ dl vand
  • ½-1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret salvie
  • 1 god tsk havsalt
  • ¼ tsk peber
  • ½ dl fløde af ønsket type (jeg bruger Naturli's Soya Cuisine eller piskefløde)
  • 1 tsk maizena
Tilbehør:
  • Kartoffelmos eller fuldkornsris
  • Rucola eller frisk spinat
Fremgangsmåde
  1. Skyl bønnerne grundigt og afdryp dem i en sigte.
  2. Ordn og skær grøntsagerne i stykker af ønsket størrelse.
  3. Kom alle ingredienser undtagen fløde og maizena i en dyb pande eller gryde og kog roligt retten, indtil grøntsagerne har ønsket mørhed.
  4. Rør fløden sammen med maizenaen og rør dette i retten, som koges igennem under omrøring, indtil saucen har jævnet sig ~ saucen skal ikke være tyk, men blot samles ved hjælp af maizenaen, så saucen ikke er vandet.
  5. Smag til og juster evt. med lidt vand hvis dette ønskes.
  6. Server med kartoffelmos eller brune ris samt grønt.
Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *