Cremet spaghettiret med stegte grønsager og valnødder

Inspireret af skønne, italienske pastaretter, fandt jeg på denne en dag, hvor jeg cravede spaghetti. Fuldkornsspaghetti, selvfølgelig, det er jeg vild med. Jeg fandt nogle af mine yndlingsgrønsager frem ~ brune champignon og blomkål ~ og mit yndlingscrunch ~ valnødder ~ og skabte en ret ud fra disse ingredienser. Champignon har skøn konsistens og bidrager med den femte grundsmag, umami. Man kan naturligvis lave denne ret med de grønsager, man bedst kan lidt, hvilket gør dette til en meget fleksibel ret. Desuden er retten er hurtig og nem at lave, har skøn smag og tekstur og er smuk i sin rolige enkelhed.

 

Cremet spaghettiret med stegte grønsager og valnødder

2-3 personer

 

85 g friskost naturel + 1 fed hvidløg + en håndfuld finthakket persille + 1/2 tsk. salt

1 bakke brune champignon i tykke skiver

150 g blomkål i mindre buketter

2 forårsløg i medium skråt skårne skiver

75 g friske sukkerærter i medium skråt skårne skive

100 g fuldkornsspaghetti (ukogt mål)

En håndfuld valnødder, groft hakkede

Frisk basilikum samt grofthakkede valnødder til topping

 

Rør osten sammen med hvidløg, persille og salt og lad den trække, mens resten af retten tillaves.

Ordn og snit grønsagerne og hak valnødderne.

Steg champignonskiver på en tør pande, til de er stegt helt fri for væde, og tag dem herefter væk fra panden.

Sæt vand over til spaghetti.

Steg dernæst blomkålen til den er let mør.

Kom alle grønsagerne, også champignonerne, samt valnødderne på panden og varm roligt igennem. Grønsagerne skal stadig have bid.

Imens koges fuldkornsspaghettien al dente.

Når spaghettien er færdig, dryppes den helt fri for væde, og skal ikke tilbage på kogepladen.

Grønsagerne, spaghettien samt osten blandes grundigt sammen, og retten serveres rygende varm med grofthakkede valnødder samt frisk basilikum på toppen.

 

God fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *