Dadelsnitter med 3 slags nødder & Baileys

Små lækre snitter der er bløde og dog crunchy, smagfulde med et touch af Baileys og nemme at lave men kan ligne en million ~ det er hvad disse snitter kan. Snitterne kan bruges som det søde punktum efter en middag, eller de kan nydes som weekendens søde indslag akompagneret af en kop the og en god film.

Er man ikke til Baileys, kan man bruge andet alkohol i stedet, fx (kokos)rom eller cointreau. Man kan også erstatte alkoholen med friskpresset appelsinsaft.

 

Dadelsnitter med 3 slags nødder & Baileys
 
Mængde: 9 små snitter
Ingredienser
  • 100 g mandler
  • 30 g valnødder
  • 100 g dadler, udstenet vægt (de bløde i papæske)
  • 5 spsk Baileys/anden alkohol eller appelsinsaft
  • 1 tsk vanillesukker
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2 spsk usødet kakao (den man bruger til bagning)
  • 1 spsk kokosolie
Topping
  • Hakkede pistaciekerner
  • Hampefrøskaller
  • Evt. Boghvedekerner eller poppet quinoa
Fremgangsmåde
  1. Mandlerne kommes i en minihakker og køres til groft mandelmel.
  2. De øvrige ingredienser tilføjes, og massen køres, til den er sammenhængende men dog stadig har tydelige stykker af nødder.
  3. Beklæd en beholder* med husholdningsfilm stort nok til også at kunne dække toppen af massen. Kom massen i beholderen, læg husholdningsfilmen hen over massen, og tryk massen jævnt og glat ud i formen. Fjern herefter husholdningsfilmen fra toppen af massen.
  4. Drys rundhåndet med toppingen og tryk det let ned i massen.
  5. Stil beholderen i køleskabet nogle timer inden servering.
  6. Inden servering skæres snitterne ud i ønsket størrelse.
  7. Opbevares i køleskab i lukket beholder.
I øvrigt
*Beholder, størrelse:
12x12 cm for høje snitter
15x15 cm for lave snitter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *