Dolma-pebre med fyld

Hos vores lokale tyrkiske grønthandler er det svært ikke at blive inspireret. Jeg kan simpelthen ikke gå forbi uden at komme derfra med favnen fuld af skønne grønsager, lækre oliven og nødder i alle afskygninger. Blandt andet. Disse dolmapebre kalder altid på mig, når jeg går og kigger hos grønthandleren, og de kommer jævnligt med hjem og bliver lavet til fyldte pebre bagt i ovn. Så nemt og så godt.

Disse pebre blev fyldt med en fars, der mest af alt minder om falafel, og falafler er jo som bekendt altid godt. Og så spiste vi letdampede friske grønne bønner til samt en hjemmelavet persillepesto med hele solsikkekerner.

 

Dolma-pebre med fyld

 

Fyld til 5-6 stk afhængigt af pebrenes størrelse

1 ds kikærter
1 håndfuld frisk koriander
1 løg
Evt. 1-2 fed hvidløg
1/4-1/2 rød chili
1 tsk god salt
1 tsk bagepulver
1 æg
1/2 rød peber
1/4-1/2 ds sorte bønner
En håndfuld peanuts
Evt. cheddar til toppen

 

Alle ingredienser undtagen sorte bønner og peanuts kommes i en foodprocessor el. lign. og blendes til massen har ønsket konsistens (det kan være alt fra helt fin til ret grov).

Tilsæt efterfølgende sorte bønner og peanuts som røres i med ske.

Skær en smule af dolma-pebrenes bund, så de kan stå selv. Skær derefter toppen af og tag kerner og membraner ud.

Kom fyldet i pebrene. Der skal være ca. 1 cm fra fyldet op til kanten, da fyldet hæver lidt under bagningen.

Drys evt med cheddar.

Bages ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Evt kan der gives lidt grill til sidst for farve og overflade.

Serveres med frisk koriander, peanuts og ønsket grønt on the side.

 

God fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *