Linsedeller
 
 
Mængde: 6 stk
Ingredienser
  • 1 dl røde linser + 2 dl vand + ½ tsk salt
  • ½ løg, finthakket eller groftrevet
  • 2 dl havregryn
  • ½ dl fint fuldkornsmel fx hvid hvede mel
  • ¼ dl vand
  • ½ spsk soya
  • En anelse friskkværnet peber (mere hvis du er glad for peber ~ det er jeg ikke)
  • 1 tsk havsalt
Fremgangsmåde
  1. Kog linser, vand og salt roligt og under låg i 15 minutter.
  2. Hæld evt. overskydende vand fra.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør grundigt farsen sammen.
  4. Lad farsen hvile 20-30 minutter.
  5. En pande varmes op til middel varme, og linsedellerne steges herpå i en smule neutral (oliven)olie*. Dellerne er færdige, når de er flot gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Linsedellerne kan også ovnbages: 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Men jeg synes altid, pandestegning er at foretrække, da min erfaring er, at ovnstegning generelt gør linse- og bønnedeller lidt tørre.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/linsedeller/