Krydret kikærtegryde med kokosmælk & grønt
 
 
Mængde: 3 personer
Ingredienser
  • 1 ds kikærter, skyllede og afdryppede (eller borlottibønner)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 løg i halv-grove skiver
  • 175 g broccolibukketter, ikke alt for små (eller blomkål)
  • 1½ dl ærter (det er fint med dem fra frost) (eller babymajs)
  • Evt. 1 rød snackpeber
  • 2 tsk gul karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk chiliflager
  • 2 tsk havsalt
  • Peber efter smag
Tilbehør
  • Brune ris eller andet ønsket og tilsvarende tilbehør
Fremgangsmåde
  1. Sæt de brune ris til at koge (de skal koge 35 minutter), og ordn grønsagerne.
  2. Steg løg kort i en smule olivenolie (løgene skal ikke tage farve, blot mørne en smule).
  3. Tilsæt krydderierne og varm kort sammen med løgene.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  5. Kog retten roligt igennem, indtil den er gennemvarm, og ingredienserne er møre.
  6. Smag retten til og server den sammen med fx brune ris.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by VEGETARISK at https://pernillerosenkilde.dk/krydret-kikaertegryde-med-kokosmaelk-groent/