Gulerodssuppe med røde linser & kokosmælk
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 500 g gulerødder (uskrællet vægt)
  • 1 bagekartoffel
  • 1 løg
  • Evt. 1 fed hvidløg
  • 5 g revet ingefær (skrællet og revet vægt)
  • 1½ tsk gul karry
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • Evt. ½-1 tsk tørrede chiliflager
  • ½ tsk sort groft peber
  • 8-10 dl grønsagsbouillon
  • 1 dl røde linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk salt - tilsættes EFTER kogning!
Topping og tilbehør
  • Græskarkerner
  • Strimlet gulerod
  • Frisk koriander eller frisk rosmarin
  • Evt. vegetariske/veganske kødboller
  • Godt fuldkornsbrød
Fremgangsmåde
  1. Gulerødder, bagekartoffel og løg ordnes og skæres i medium stykker.
  2. Alle ingredienser UNDTAGEN salt kommes i en gryde og koger til både gulerødder, kartoffel og linser er møre, det tager ca. 30 minutter. Herefter kommes saltet i (grunden til at vente med saltet er, at kartoflen bedst koger ud i usaltet vand).
  3. Blend suppen med stavblender til ønsket konsistens.
  4. Smag til og juster evt med lidt mere vand, hvis suppen ønskes lidt mere lind.
  5. Server med godt fuldkornsbrød.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by VEGETARISK at https://pernillerosenkilde.dk/gulerodssuppe-med-roede-linser-kokosmaelk/