Bønnesalat
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 ds kidneybønner (eller andre bønner, også gerne et mix) ~ svarende til 240 g kogte bønner ~ kolde.
  • 400 g friske grønne bønner, let kogte og i grove stykker ~ kolde. Bønner fra frost kan også sagtens bruges
  • ½ rødløg, helt fine strimler
  • 1 rød peberfrugt, i stykker af ønsket størrelse (dog ikke for store)
  • 1 fed hvidløg, knust/finthakket
  • 1 håndfuld persille, grofthakket
  • 1 håndfuld dild, grofthakket
  • Saft af ¼ citron
  • 4 gode tsk kapers, grofthakket
  • Et par gode håndfulde frisk spinat, groftskåret
  • 1½ avocado, grove stykker
  • Pinjekerner, ristede
  • Lidt olivenolie
  • Havsalt
  • Lidt friskkværnet peber
Tilbehør
  • Godt fuldkornsbrød
Fremgangsmåde
  1. Kidneybønnerne skylles og drænes (eller koges og afkøles helt).
  2. De yderste ender skæres af de grønne bønner, og bønnerne koges kort i letsaltet vand. Det er vigtigt, at bønnerne stadig har godt med bid. Bruges grønne bønner fra frost, tøes disse blot op.
  3. Kidneybønner og grønne bønner skal være helt kolde, da dette er en kold salat.
  4. Alle ingredienser undtagen frisk spinat, avocado og pinjekerner klargøres og vendes grundigt sammen.
  5. Bønnesalaten hviler nu nogle timer i køleskab dels for at trække smag og dels for at blive godt kold.
  6. Inden servering tilsættes frisk spinat, avocado og salaten drysses med pinjekerner.
  7. Server bønnesalaten sammen med lækkert brød.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by VEGETARISK at https://pernillerosenkilde.dk/boennesalat/