Hummus med bagt peberfrugt
 
 
Ingredienser
  • 2 røde peberfrugter + lidt olie
  • 1 ds kikærter, skyllede og afdryppede
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk paprika
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • Saft fra en halv lime
  • ½ dl koldt vand
  • ⅔ tsk salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Bagt peberfrugt
  1. Tænd ovnen på 200 gader varmluft og lad ovnen varme helt op.
  2. Peberfrugten befris for stilk, membran og kerner, skæres i kvarte, lægges i et lille ovnfast fad, pensles med en smule olie og bages i ovnen i 15 minutter. Vendes og bages videre i 10 minutter.
  3. Lad peberfrugten køle af, og skær herefter de brændte kanter væk.
Hummus
  1. Alle ingredienser køres til en fin og cremet masse i en blender ~ kør hummusen i lang nok tid til, at den bliver så cremet som muligt.
  2. Hummusen serveres køleskabskold.
  3. Opbevares i lukket beholder i køleskab og kan holde sig ca. 5 dage.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/hummus-med-bagt-peberfrugt/