Olivenspread
 
 
Ingredienser
  • 1 ds kidneybønner
  • 2 stk soltørrede tomater (dem der ligger i olielage), afdryppede
  • 60 g oliven (udstenet vægt)
  • 2½ tsk citronsaft
  • ¾ tsk stærk sennep
  • 2 spsk pinjekerner
  • ½ tsk tørret timian
  • ¾ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft, sort peber
  • 1 spsk koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Kidneybønnerne skylles og afdryppes grundigt.
  2. Kidneybønnerne, de soltørrede tomater, halvdelen af den nævnte mængde oliven, citronsaft, sennep, timian, havsalt, peber samt vandet køres i en minihakker eller lignende, til de soltørrede tomater er findelte. Spread'en må gerne være lidt grov i det.
  3. Hak den resterende halvdel af den nævnte mængde oliven groft.
  4. Kom bønneblandingen i en skål og rør de grofthakkede oliven samt de hele pinjekerner grundigt i.
  5. Spread'en opbevares i lukket beholder på køl. Kan holde ca. 5 dage.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/olivenspread/