Cremet rødbedesalat med peberrod & valnødder
 
 
Mængde: Ca. 4 personer som tilbehør
Ingredienser
  • 700 g rødbeder, uskrællet vægt
  • ¾ dl skyr naturel (evt en blanding med fraiche 9%)
  • ¾ dl revet peberrod
  • 1 håndfuld valnødder, grofthakkede
  • 1 spsk agavesirup el. lign.
  • 1 god tsk knust havsalt
  • ¼ tsk knust eller friskkværnet peber
  • Frisk timian
Fremgangsmåde
  1. Rødbederne vaskes og koges med skræl i usaltet vand ved middel varme. Små rødbeder koges ca. 30 minutter, store rødbeder koges ca. 45-60 minutter. Rødbederne er færdige, når de føles møre, når en stegenål el. lign stikkes i. Når rødbederne er færdigkogt, skylles de med koldt vand, enderne skæres af, og skrællen smuttes af med hænderne (jeg har køkkenhandsker på til dette). Skær rødbederne i stykker af ønsket størrelse, og lad disse afkøle helt, inden salaten samles.
  2. Når rødbederne er helt afkølet, blandes alle ingredienserne grundigt.
  3. Drys salaten med lidt ekstra valnødder og timianblade inden servering.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/cremet-roedbedesalat-med-peberrod-valnoedder/