Brownie-cookies
 
 
Mængde: 12 cookies
Ingredienser
  • 25 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • 45 g hvedemel
  • ¼ tsk knust havsalt
  • ¼ tsk bagepulver
  • Evt. 75 g "fyld". fx chocolate chips/hakket chokolade eller valnødder
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 170 grader (almindelig ovnvarme).
  2. Smelt smør og chokolade sammen.
  3. Stil det til side til lidt afkøling.
  4. Pisk med en elpisker æg og sukker til en luftig og lys masse.
  5. Når smør-chokoladeblandingen er lidt koldere end lillefingervarm tilsættes denne i æg-sukkermassen. Bland grundigt med en grydeske el. lign.
  6. Tilsæt mel, salt og bagepulver og bland det hele grundigt.
  7. Tilsæt evt. fyld.
  8. Fordel dejen i 12 “klatter” på en bagepapirsbeklædt bageplade.
  9. Bag cookierne i ca. 12-14 minutter ~ de er færdige, når de er krakelerede og matte på overfladen.
  10. Vigtigt: Lad cookierne køle af på bagepapiret, ellers kan de være lidt svære at frigøre fra papiret.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Cookierne smager også rigtig godt, hvis de får lov at "sætte sig" til næste dag.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/brownie-cookies/