Kikærte-knoldsellerideller med valnødder
 
 
Mængde: 4 personer - 18 mindre deller
Ingredienser
  • 1 ds kikærter
  • 150 g knoldselleri (skrællet vægt)
  • 1 lille løg
  • 30 g valnødder
  • 1½ - 2 dl finvalsede havregryn
  • 1½ spsk sød sennep
  • 1 spsk rød balsamico
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk groft, sort peber
Fremgangsmåde
  1. Kikærterne skylles og drænes grundigt.
  2. Mens kikærterne drypper godt af, skrælles knoldselleri og løg, og begge dele skæres i halvgrove stykker.
  3. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor.
  4. Kør massen til den er godt sammenhængende men stadig har pæne stykker af løg og knoldselleri. Det er nødvendigt at skrabe massen ned af beholderens sider flere gange undervejs.
  5. Lad massen trække ½ time.
  6. Tryk massen godt sammen, tril til kugler og tryk kuglerne lidt sammen, så de får frikadellefacon.
  7. Steg dellerne på en stegepande i neutral olie (jeg bruger rapsolie).
  8. Lad gerne dellerne afkøle en anelse inden servering, bare en smule, så holder de endnu bedre sammen.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/kikaerte-knoldsellerideller-med-valnoedder/