Linsebolognese
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 dl sorte linser (belugalinser) + 3 spsk røde linser
  • 50 g brune champignon
  • 1 løg
  • 2 gode fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 ds hakket tomat
  • 1 dl tomatpure
  • 2 spsk rød balsamico
  • 70 g rød pesto
  • 6 dl vand
  • 1 tsk peber
  • ¼ tsk røget paprika
  • 1½ spsk tørret oregano
  • 1½ tsk havsalt
  • Gerne frisk løvstikke
Fremgangsmåde
  1. Champignon, løg og hvidløg ordnes og hakkes relativt fint, enten med kniv eller i en minihakker. Der må gerne være mindre stykker af både champignon og løg, der kan ses og mærkes i saucen, for at give lidt kødlignende tekstur og udseende.
  2. Ordn og klargør gulerod og bladselleri.
  3. Steg champignon, løg og hvidløg i olivenolie nogle minutter (uden at det tager farve!).
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen salt! og kog saucen 35-40 minutter. Saucen skal simre lystigt/småkoge. Omrør ind i mellem.
  5. Tilsæt salt og bland grundigt saucen.
  6. Smag til.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/linsebolognese/