Mexisauce
 
 
Mængde: 3-4 personer/fyld til 4-5 store mexicanske pandekager*
Ingredienser
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 løg
  • 1 peberfrugt (gerne rød eller grøn)
  • 100 g majs
  • 1 dåse hakket tomat
  • 150 g færdigkøbt salsasauce, medium styrke
  • 2 spsk rød balsamico
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1½ tsk paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • ½ tsk røget paprika
  • 2 tsk stødt kanel
  • ¼ tsk tørrede chiliflager (kan udelades)
  • 1 tsk havsalt
  • Peber efter smag
  • 1 dl vand (undlades hvis saucen skal bruges i mexicanske pandekager!)
Tilbehør
  • Fuldkornsris
  • Frisk koriander
  • Fraiche (eller hytteost)
Fremgangsmåde
  1. Bønnerne skylles og afdryppes grundigt.
  2. Pil og skær løget i tynde strimler.
  3. Ordn og skær peberfrugten i stykker af ønsket størrelse.
  4. Opvarm i en gryde eller dyb pande lidt olivenolie og steg roligt løget blødt heri - løget skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og bland saucen grundigt sammen.
  6. Saucen simrer under låg og med omrøring ind i mellem et kvarters tid.
  7. Smag til og server.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Ved mexicanske pandekager kan jeg anbefale at komme denne sauce i pandekagerne sammen med fintsnittet spidskål og groftrevet gulerod.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/mexisauce/