Rabarberkompot med vanille
 
 
Mængde: Et stort glas, ca. 500 ml
Ingredienser
  • 300 g ordnede rabarber - jo mere rød stængel jo bedre
  • 60 g sukker
  • 2 gode tsk vanillesukker
Fremgangsmåde
  1. Rabarberne ordnes, vaskes og skæres i stykker på ca. 3 cm.
  2. Rabarber, sukker og vanillesukker kommes i en lille gryde (der skal ikke tilsættes vand!) og koges roligt, indtil kompotten har ønsket konsistens. Man kan enten koge kompotten helt ud (som på disse billeder), eller man kan lade den være rustik, det er smag og behag. Jeg kan lide begge dele, men foretrækker som regel den mere rustikke variant.
  3. Kompotten kommes på skoldede glas, der lukkes, når kompotten er afkølet lidt. Kompotten opbevares i køleskabet og kan holde nogle uger.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by VEGETARISK at https://pernillerosenkilde.dk/rabarberkompot-med-vanille/