Salat med ovnbagt, sød kartoffel
 
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 2 søde kartofler + lidt olivenolie + salt
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 god håndfuld frisk grønkål
  • ¼ rødløg
  • Granatæblekerner
  • Ristede pinjekerner
  • Masser af frisk timian
  • Groft sort peber
  • Evt. tilbehør:
  • Yoghurt naturel (evt. rørt med hvidløg)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skær de søde kartofler (inkl. skræl) i mundrette, rustikke stykker (ikke for små), vend disse med lidt olivenolie og salt, og læg dem på en bagepapirsbeklædt bageplade i ét lag.
  3. Bag stykkerne af sød kartoffel i 20 minutter til de er møre og har fået noget overfladefarve. Vend evt. en gang undervejs.
  4. Lad dem herefter køle mere eller mindre af.
  5. Forbered salatens øvrige elementer:
  6. Pinjekerner ristes.
  7. Spinaten skæres evt. i mindre stykker hvis dette ønskes.
  8. Grønkålen snittes rimeligt fint (ellers bliver den for tør og grov i salaten, synes jeg)
  9. Rødløg skæres i tynde strimler.
  10. Timian ordnes.
  11. Anret eller bland alle salatens elementer sammen, drys med lidt peber og server evt. med yoghurt naturel, som man selv kan dryppe på, hvis dette ønskes.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/salat-med-ovnbagt-soed-kartoffel/