Kartoffelsalat med kikærter & syrlig sennepsdressing
 
 
Mængde: 3-4 personer afhængigt af om retten serveres som hovedret eller tilbehør
Ingredienser
  • 750 g. nye kartofler
  • 1 ds kikærter, skyllede og afdryppede
  • 300 g ærter i bælg (ubælget vægt)
Dressing:
  • ¼ dl olivenolie
  • ¾ dl eddike af ønsket type
  • 1½ tsk dijonsennep
  • Purløg i ønsket mængde (gerne masser af det)
  • Dild i ønsket mængde (gerne masser af det)
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne vaskes og koges i letsaltet vand til de er akkurat møre, men ikke overmøre. Dette kan med fordel gøres fx dagen i forvejen, så kartoflerne kan stå og blive helt kolde i køleskab, indtil de skal bruges.
  2. Når kartoflerne er kolde, skæres de i stykker af ønsket størrelse.
  3. Dressingen røres grundigt sammen.
  4. Kikærterne skylles og afdryppes.
  5. Ærterne bælges.
  6. Purløg og dild skæres i ønsket størrelse.
  7. Alle ingredienserne vendes grundigt sammen.
  8. Kartoffelsalaten serveres kold sammen med fx rucola og små, lækre tomater.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/kartoffelsalat-med-kikaerter-og-syrlig-sennepsdressing/