Hvid bønnesuppe med rødder, kål & sennep
 
 
Mængde: 2 sultne personer
Ingredienser
  • 1 dåse butterbeans (også kaldet limabeans/limabønner)
  • 1 løg
  • 4 laurbærblade
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 6½ dl vand
  • 100 g knoldselleri (ordnet vægt)
  • 100 g gulerødder (ordnet vægt)
  • 100 g hvidkål (ordnet vægt)
  • 2 spsk sød sennep
  • Et nip tørrede chiliflager (max ¼ tsk)
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 1 god tsk havsalt
  • ¼ tsk peber
Tilbehør:
  • Godt fuldkornsbrød
  • Frisk timian til drys
Fremgangsmåde
  1. Skyl bønnerne grundigt og dræn dem i en si.
  2. Kog 100 g af bønnerne, det hakkede løg, laurbærbladene, den halve bouillonterning samt vandet roligt i 15 minutter.
  3. Mens suppebasen koges, ordnes og skæres grøntsagerne.
  4. Efter de 15 minutters kogning af suppebasen, fjernes laurbærbladene og suppenbasen blendes helt fint med en stavblender.
  5. Tilsæt til suppebasen de resterende bønner samt alle de øvrige ingredienser, rør grundigt rundt, læg låg på og kog suppen roligt i 10 minutters tid (til grøntsagerne har ønsket mørhed).
  6. Smag til og tilsæt evt. lidt vand, hvis suppen ønskes lidt tyndere.
  7. Server sammen med fuldkornsbrød samt frisk timian til drys.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/hvid-boennesuppe-med-roedder-kaal-sennep/