Græskarbrød med hasselnødder & mørk chokolade
 
 
Ingredienser
  • 500 g hokkaidogræskar - skrællet vægt!
  • 250 g fint fuldkornsmel, fx hvid hvede eller fuldkornsspelt
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 1½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk havsalt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 1 dl agavesirup
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1½ dl mælk
  • 60 g mørk chokolade
  • 60 g hasselnøddekerner
Fremgangsmåde
  1. Græskarret skrælles, kernerne fjernes og græskarkødet skæres ud i grove tern - der skal være 500 g skrællede og ordnede tern. Disse koges i rigeligt, usaltet vand, til de er møre. Herefter hældes vandet grundigt fra, og græskarternene moses med en gaffel.
  2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  3. Chokoladen hakkes groft, og hasselnødderne ligeså (nødderne skal nærmest bare halveres).
  4. Alle ingredienser røres grundigt sammen, tilsæt chokoladen til sidst og rør den let ud i dejen.
  5. Kom dejen i en bagepapirsbeklædt rugbrødsform str. 26 x 10 cm og bag den i ovnen ca. 1 time. Efter 10 minutter lægges staniol over græskarbrødet, ellers ender det med at blive meget mørkbagt.
  6. Græskarbrødet er færdigt ligesom en kage: Når man stikker fx en stegenål i, og den kommer op uden (eller kun med en anelse) dej på (eller ved 88-90 grader ved brug af stegetermometer).
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Ønsker man glasur på kagen, kan denne anbefales:
100 g flormelis
15 g smeltet men ikke meget varm smør
Ca. 1½ spsk relativt stærk kaffe (start med 1 spsk og vurder glasurens konsistens).
Glasuren røres grundigt sammen og kommes oven på den helt afkølede kage.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/graeskarbroed-med-hasselnoedder-moerk-chokolade/