Vegetarlasagne - lasagne (næsten) som min far laver den
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Sauce
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g Naturlig Hakket
  • 100 g blomkålsris (jeg bruger dem man køber på frost)
  • 1 stor gulerod, groftrevet
  • 1 stor stilk bladselleri, skåret i stykker af ønsket størrelse
  • 2 gode tsk rød pesto
  • 2 ds hakket tomat
  • 1 spsk rød balsamico
  • ½ spsk soya
  • 1 god spsk tørret oregano
  • En knivspids røget paprika
  • En knivspids cayenne
  • 1 god tsk havsalt
  • ¼ tsk groft peber
Til sammenlægning
  • Fuldkornslasagneplader
  • Revet ost og/eller rasp
  • 1 brik Mornaysauce eller denne hvide lasagnesauce eller en vegansk version
Fremgangsmåde
Sauce
  1. Hak løg og hvidløg fint og steg disse i lidt olivenolie til de er bløde men ikke har taget farve.
  2. Tilsæt Naturli' Hakket og steg det brunt.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen simre lidt tid.
  4. Smag til.
Sammenlægning
  1. Kom lidt Mornay i bunden af et fad str. 26x26x6 cm. Herpå lægges lasagnen sammen som følger:
  2. Plader - sauce - Mornay - plader - sauce - Mornay - plader - sauce - Mornay - ost/rasp.
Bagning
  1. Lasagnen bages i en ovn opvarmet til 200 grader almindelig ovnvarme i 30 minutter. Herefter skal lasagnen trække 15 minutter inden servering.
  2. Server lasagnen med masser af grønt, fx rucola, frisk spinat og persille.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by VEGETARISK at https://pernillerosenkilde.dk/vegetarlasagne-lasagne-naesten-som-min-far-laver-den/