Græskarsalat med quinoa og perlebyg
 
 
Mængde: 2 personer som hovedret
Ingredienser
  • ½ butternutsquash (som er et græskar trods navnet) eller ½ hokkaidogræskar
  • ½ dl perlebyg (rå mængde!)
  • ½ dl hvid quinoa (rå mængde!)
  • 2 gode håndfulde frisk spinat
  • ½ rødløg
  • Frisk mynte i ønsket mængde
  • Mandler i ønsket mængde
  • Ønsket dressing, fx avocadodressing
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad den varme helt op, mens butternutsquashen klargøres:
  2. Den "lange" del af butternutsquashen skæres fra den runde del - det er den lange del, der skal bruges. Halver den lange del på langs, skrab evt. kerner og "strimlet" indmad væk, og skær butternutsquashen i buede skiver (se billederne). Læg butternutsquashskiverne på en bagepapirsbeklædt bageplade og bag dem i ovnen i 25 minutter til de er møre. Butternutsquashskiverne skal ikke hverken vendes med olie eller krydres inden bagning!
  3. Kom ½ liter koldt vand + ½ tsk salt i en lille gryde sammen med perlebyggen og kog dette med låg på i 15 minutter. Efter de 15 minutter tilsættes den grundigt skyllede quinoa, og perlebyg og quinoa koges sammen med låg på i 10 minutter. Herefter drænes perlebyg-quinoablandingen for vand.
  4. Både butternutsquash og perlebyg-quinoablandingen afkøles, inden salaten lægges sammen.
  5. Skær rødløg i tynde strimler og skær mandlerne groft (gerne på langs, det giver et flot look).
  6. Vend salatens elementer sammen og server med dressing af ønsket type, fx min avocadodressing.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Butternutsquash, perlebyg og quinoa kan sagtens tilberedes på forhånd, så salaten er hurtig at lægge sammen, når den skal bruges.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/graeskarsalat-med-quinoa-og-perlebyg/