Vegetarisk paella ~ grøntsagspaella med bønner & brune ris
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 300 g brune ris + 5½ dl koldt vand + 1½ spsk soya
  • 1 løg
  • 1 aubergine
  • ½ squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g ærter
  • 1 ds butterbeans eller cannellinibønner (=240 g kogte bønner)
  • 16 stk sorte oliven uden sten
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3 dl vand + 1 grøntsagsbouillonterning
  • 100 g tomatpuré
  • ½ dl hvidvin
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 spsk paprika
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk groft sort peber
  • Evt. ½ tsk tørrede chiliflager (kan sagtens udelades
  • Tilbehør: Citronbåde og (bredbladet) persille
Fremgangsmåde
  1. Ris + vand + soya bringes i kog. Koger roligt med låg på gryden i 30 minutter.
  2. Mens risene koger ordnes grøntsagerne:
  3. ~ Det pillede løg finthakkes.
  4. ~ Aubergine skæres i relativt grove stykker (skæres de for fint, "koger" de nærmest ud og forsvinder i retten).
  5. ~ Squashen deles på langs - kun den ene halvdel skal bruges i retten - og kernerne i midten skrabes ud med en lille ske. Skær squashen i semi-tynde halvmåne-formede skiver.
  6. ~ Peberfrugten befris for stilk, membran og kerner og skæres i tynde skiver.
  7. ~ Hvidløgsfeddene pilles og presses eller finthakkes.
  8. ~ Oliven skæres i halvtykke skiver på den korte led.
  9. ~ Bruges bønner på dåse skylles og afdryppes de grundigt.
  10. Kom olivenolie på en pande og varm panden op til høj temperatur.
  11. Kom løg, aubergine, squash og peberfrugt på panden, og steg så grøntsagerne bliver både møre og får farve. Flyt grøntsagerne over i en skål, når de er færdige.
  12. Skru ned for varmen på panden til lidt over middel varme og kom vand, grøntsagsbouillonterning, tomatpure, hvidløg, hvidvin, gurkemeje, paprika, salt og peber på panden og bland grundigt.
  13. Tilsæt ærter og bønner og lad det varme igennem.
  14. Tilsæt de kogte ris samt de stegte grøntsager og olivenstykkerne og bland det hele grundigt og kvikt.
  15. Server sammen med citronbåde og evt. hakket bredbladet persille, så man selv kan dryppe citronsaft og drysse persille på retten.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/vegetarisk-paella-groentsagspaella-med-boenner/