Rødbedesalat med æble & skyrdressing
 
 
Mængde: Ca. 3 personer
Ingredienser
  • 600 g rødbede ~ OBS: Dette er kogt og skrællet vægt!
  • 2 æbler
  • 2 stilke bladselleri
  • 35 g solsikkekerner, gerne ristede men ikke en nødvendighed
  • En stor håndfuld mynteblade
  • 180 g skyr naturel (min personlige favorit er den fra Løgismose, men anything goes)
  • 1½ spsk agavesirup
  • 1 tsk knust havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
  1. Rødbederne med skræl på koges i rigeligt, usaltet vand til de er møre, dette tager ca. 1 time. Når rødbederne er møre, hældes vandet fra dem, og de afkøler nok til, at man kan holde på dem. Skær enderne af og gnid skrællen af rødbederne (jeg bruger altid køkkenhandsker, når jeg rører ved fx rødbeder pga den stærke farve). Herefter afkøles rødbederne helt.
  2. Rist evt. solsikkernerne på en tør pande.
  3. Når rødbederne er helt kolde, laves resten af salaten:
  4. Skyr røres grundigt sammen med agavesirup, salt og peber.
  5. Rødbederne skæres i stykker af ønsket størrelse.
  6. Bladselleri rengøres og skæres i stykker af ønsket størrelse.
  7. Æblet befris for kernehus og skæres i stykker af ønsket størrelse.
  8. Myntebladene skæres i mediumfine skiver.
  9. Alle ingredienserne blandes sammen.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Prøv at:
- tilføje kogt perlespelt samt sorte linser.
- tilføje lidt rucola og måske lidt fintsnittet rødløg.
- udskifte solsikkekernerne med valnødder.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/roedbedesalat-med-aeble-skyrdressing/