Græskarboller med havregryn ~ sprøde & saftige
 
 
Mængde: 16 stk
Ingredienser
  • 250 g groftrevet hokkaido (OBS: Den angivne mængde er den mængde, der skal bruges i dejen! Det svarer til cirka ½ hokkaido)
  • 30 g gær
  • 4½ dl vand
  • 200-225 g hvid hvede mel (dette er et fuldkornsmel)
  • 100 g grovvalsede havregryn
  • 400 g hvedemel
  • 15 g havsalt
  • 1½ tsk sukker
  • 40 g græskarkerner
  • Æg til pensling
  • Græskarkerner til drys
Fremgangsmåde
  1. Skræl og riv græskarret groft til der er 250 g.
  2. Kom alle ingredienser i en skål og rør dejen godt sammen.
  3. Dæk skålen med fx et klæde og stil dejen til hævning i køleskab natten over.
  4. *
  5. Når bollerne skal bages:
  6. Sæt en bageplade i ovnen, tænd ovnen på 230 grader almindelig ovnvarme og lad ovnen varme helt op inden næste punkt.
  7. Når ovnen er helt opvarmet, sættes dejen ved hjælp af to let fugtede spiseskeer på et stykke bagepapi ~ der bliver 16 boller.
  8. Pensl med æg og drys med græskarkerner.
  9. Træk bagepapiret over på den varme bageplade.
  10. Bag bollerne ca. 30 minutter til de er flot gyldne.
  11. Flyt bollerne væk fra bagepapiret og lad dem afkøle på en bagerist.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/graeskarboller-med-havregryn-sproede-saftige/