Perlebygdeller med chili & sennep
 
 
Mængde: 18 stk (ca. falafelstørrelse)
Ingredienser
  • ½ dl ukogt perlebyg + 1½ dl vand + et nip salt (= ca. 140 g færdigkogt perlebyg)
  • 1 dåse kidneybønner (= 240 g kogte kidneybønner)
  • 1 løg, i mindre stykker
  • 2 spsk sød sennep
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk tørret salvie
  • ½ tsk revet muskatnød
  • En knivspids røget paprika
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • 75 g finvalsede havregryn
Fremgangsmåde
  1. Kog perlebyg + vand + salt ved svag varme og med låg på gryden i 30 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra.
  2. Kom alle ingredienser undtagen den kogte perlebyg! i en foodprocessor og kør til en ensartet masse (det gør ikke noget, at der stadig er lidt stykker af løg).
  3. Kom massen i en skål og rør den kogte perlebyg grundigt i med ske.
  4. Form 18 kugler (en anelse vand på hænderne gør rulningen lettere) ca. i falafelstørrelse (altså i samme størrelse som de falafler man køber på frost).
  5. Lad dellerne hvile en halv times tid.
  6. Steg dellerne i neutral olie på en stegepande ved en smule over middel varme til dellerne er stegt flot gyldne på alle sider.
  7. Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/perlebygdeller-med-chili-sennep/