Mexi-salat med bagt sød kartoffel
 
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 300 g sød kartoffel med skræl
  • 1 dåse sorte bønner (=240 g kogte bønner)
  • 2 majskolber ELLER 140 g majs fra frost/dåse
  • ½ rød peberfrugt
  • 50 g syltet peberfrugt ELLER syltet peppadew
  • ½ rødløg ELLER 4 forårsløg
  • 1 stilk bladselleri
  • 1½ tsk spidskommen
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 tsk knust havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • Saft af 1 lime
  • Frisk koriander
Tilbehør
  • Guacamole ELLER avocadocreme* ELLER avocado
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Bruges majskolber koges disse i saltet vand indtil majsene er møre (dette kan sagtens gøres på forhånd).
  2. Herefter tændes ovnen på 225 grader varmluft, lad den varme helt op.
  3. De søde kartofler skæres i grove stykker, vendes med lidt olivenolie og salt og bages i ca. 25 minutter til de er møre og har fået farve.
  4. Skær majsene af kolberne, og skær alle grøntsager i stykker af ønsket størrelse, dog ikke for småt!
  5. Bland alle salatens elementer grundigt og server salaten lun eller kold sammen med guacamole, avocadocreme eller avocado samt med ekstra koriander til drys.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Avocadocreme:
Avocado + citronsaft + salt + lidt yoghurt naturel blendes med stavblender til det er helt glat og cremet.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/mexi-salat-med-bagt-soed-kartoffel/