Fennikelsalat med grønne linser, sprød pære & myntedressing
 
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
Salat:
  • 1 fennikel
  • 40 g frisk spinat
  • 20 g rucola
  • 1 lille sprød pære
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 avocado
  • 150 g kogte grønne eller sorte linser (fint med dem fra dåse) (OBS: Den angivne mængde er linsernes vægt, når de er kogt)
  • Saft af ½ lime
Topping/drys:
  • Salt og groft peber
  • Hasselnødder
Myntedressing
  • 10 g frisk mynte (blade + det øverste af stænglerne hvis der ikke er nok blade til de 10 g)
  • 10 g frisk spinat
  • 2 tsk chiafrø
  • 2 tsk sød sennep
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2-3 tsk agavesirup (smag til, dressingen skal være sød i smagen)
  • ½ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • ½ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Start med at røre dressingen sammen, så den ~ ved hjælp af chiafrøene ~ kan stå og tykne, men salaten laves.
  2. Spinat og rucola skæres evt. en smule ud, hvis dette ønskes.
  3. Fennikel, pære og bladselleri skæres i tynde skiver.
  4. Avocado kan enten skæres i skiver og vendes forsigtigt i salaten, eller den kan serveres "ved siden af" som på billedet.
  5. Anret eller bland salatens elementer, drys med salt og peber og top med grofthakkede hasselnødder.
  6. Dryp lidt af dressingen på salaten og server resten af dressingen til.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/fennikelsalat-med-myntedressing/