Marokkansk simreret
 
 
Mængde: 2 personer (mere end det)
Ingredienser
  • 1 stort løg, hakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. chiliflager (jeg brugte ½ tsk, da jeg ikke tåler særligt stærk mad)
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 1 dåse kikærter eller linser (jeg brugte en dåse af hver, dvs 1 dåse kikærter OG 1 dåse grønne linser)
  • 1 sød kartoffel, omkring 400 g.
  • 2 store gulerødder, hakket i skiver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl. vand (eller kokosmælk)
  • 1 dl. rosiner (dem udelod jeg, selvom de giver god mening i en afrikansk ret)
  • 1 håndfuld frisk spinat (jeg serverede spinaten frisk til retten i stedet for i retten)
  • Smag til med salt og peber.
  • (Jeg tilsatte derudover 60 g peanutbutter)
Tilbehør
  • 2 dl bulgur (jeg brugte brune ris)
  • Frisk persille
  • 1 håndfuld mandler, hakkede
  • Avocado
  • Lime
  • Evt. fraiche
Fremgangsmåde
  1. Steg løg og hvidløg på panden i lidt olie.
  2. Tilsæt krydderierne og lad dem varme godt igennem.
  3. Skyl og hak sød kartoffel og gulerødder i små tern.
  4. Hæld dem med op på panden sammen med kikærter/linser.
  5. Tilsæt hakkede tomater og ca. 1 dl. vand.
  6. Lad det simre over lav/mellem temperatur i cirka 30 minutter indtil retten bliver tyk.
  7. Tilsæt herefter 1 dl. vand og drys med salt og peber. Sæt gerne låg på gryden og lad retten simre igen i cirka ½ - 1 times tid (efter hvor meget tid du har). Min ret simrede en times tid, den blev dejligt tyk i saucen.
  8. Tilsæt spinaten de sidste 5-7 minutter og smag retten til.
  9. Kog bulgur/ris, hak mandlerne og skær avocadoen i mindre skiver.
  10. Pynt den færdige ret med frisk persille, hakkede mandler, avocado og lime.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/marokkansk-simreret/