Kold grød af hel havre med vanille, chiafrø & valnødder
 
 
Mængde: 3 portioner
Ingredienser
  • 2 dl hel havre
  • 4 dl mælk af ønsket type
  • ½ tsk salt
  • *
  • 1 tsk vanillepulver
  • 2 spsk chiafrø
  • Sødning svarende til 3-4 tsk sukker (jeg kan godt lide min grød rigtig sød, hvis du har en mindre sød tand end jeg, bruger du selvfølgelig bare mindre sødning)
  • Lidt grofthakkede valnødder
  • *
  • 1 dl vanilleskyr
  • *
Topping: Bær/frugt ~ friske, frosne eller som grød/kompot.
Fremgangsmåde
  1. Kog havre, mælk og salt ved rolig varme og under jævnlig omrøring i 15 minutter.
  2. Tag herefter gryden fra pladen, og lad grøden trække 10 minutter.
  3. Lad herefter grøden køle lidt af.
  4. Tilsæt herefter vanille, chiafrø, sødning og hakkede valnødder.
  5. Rør det hele grundigt sammen og sæt grøden i køleskabet i en lukket beholder.
  6. Når grøden er helt afkølet, røres den godt igennem, og 1 dl vanilleskyr tilsættes.
  7. Bland grundigt og juster evt. grøden med lidt vand/mælk af ønsket type.
  8. Nydes kold og med bær eller frugt på toppen.
  9. Grøden holder sig fint i køleskab nogle dage.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by Pernille Rosenkilde at https://pernillerosenkilde.dk/kold-groed-af-hel-havre-med-vanille-chiafroe-og-valnoedder/