Græskarbrød med hasselnødder & mørk chokolade

Man tager et bananbrød. Serverer det for ældstebarn. “Øj, det smager ellers af banan”, siger ældstebarn for på den pæne måde at sige “thanks but no thanks”. Man tager et bananbrød, skifter banan ud med græskarmos og tilføjer varme krydderier. Serverer det for ældstebarn og kalder det græskarkage. “Mmm!” siger ældstebarn. Og sådan blev min græskarbrød officielt godkendt herhjemme.

 

Græskarbrød med hasselnødder & mørk chokolade
 
Ingredienser
  • 500 g hokkaidogræskar - skrællet vægt!
  • 250 g fint fuldkornsmel, fx hvid hvede eller fuldkornsspelt
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 1½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk havsalt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 1 dl agavesirup
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1½ dl mælk
  • 60 g mørk chokolade
  • 60 g hasselnøddekerner
Fremgangsmåde
  1. Græskarret skrælles, kernerne fjernes og græskarkødet skæres ud i grove tern - der skal være 500 g skrællede og ordnede tern. Disse koges i rigeligt, usaltet vand, til de er møre. Herefter hældes vandet grundigt fra, og græskarternene moses med en gaffel.
  2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  3. Chokoladen hakkes groft, og hasselnødderne ligeså (nødderne skal nærmest bare halveres).
  4. Alle ingredienser røres grundigt sammen, tilsæt chokoladen til sidst og rør den let ud i dejen.
  5. Kom dejen i en bagepapirsbeklædt rugbrødsform og bag den i ovnen ca. 1 time. Efter 10 minutter lægges staniol over græskarbrødet, ellers ender det med at blive meget mørkbagt.
  6. Græskarbrødet er færdigt ligesom en kage: Når man stikker fx en stegenål i, og den kommer op uden (eller kun med en anelse) dej på (eller ved 88-90 grader ved brug af stegetermometer).
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Ønsker man glasur på kagen, kan denne anbefales:
100 g flormelis
20 g smeltet men ikke meget varm smør
Ca. 3 spsk relativt stærk kaffe (begynd med mindre end de 3 spsk og juster op alt efter ønsket konsistens på glasuren)
Glasuren røres grundigt sammen og kommes oven på den helt afkølede kage.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *