Havregrød med græskar, varme krydderier & blomkål

Havregrød er i lange perioder min foretrukne morgenmad, og denne variant er helt fantastisk. Desværre kan jeg ikke prale af at være den geniale ophavskvinde til denne opskrift, den ære skal Maria ovre på Vanløse Blues have. Maria er så utroligt dygtig og inspirerende på madfronten, og hun kan simpelthen blive ved med at opfinde nye, spændende veganske retter.

Så skud ud til Maria og tak for skøn, skøn, skøn morgenmadsopskrift.

Inden man kan lave grøden, skal man lige have lavet en gang græskarmos, se i opskriftens “I øvrigt” hvordan.

Det skal naturligvis nævnes, at opskriften er tilpasset min smag. Fx er der mere både græskar og blomkål i Marias opskrift, men jeg kan simpelthen ikke spise den mængde til morgenmad.

 

Havregrød med græskar, varme krydderier & blomkål
 
Mængde: 1 stor portion til 1 person
Ingredienser
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • ½ dl græskarmos*
  • ½ dl blomkålsris fra frost
  • 1 spsk chiafrø, hele eller knust
  • 1 strøget tsk stødt kanel
  • 1 strøget tsk stødt ingefær
  • 2 tsk sukker/agavesirup/erstatning i tilsv. mængde
  • Grofthakkede valnødder
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk (plante eller ko ~ jeg bruger havre-, soya- eller kokosdrik i denne grød)
  • Evt. 1 spsk peanutbutter (kan sagtens udelades)
  • Topping:
  • Kokosyoghurt eller vanilleyoghurt
  • Lidt friske bær, fx blå'bær eller hindbær
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser kommes i en gryde og koges roligt igennem, til grøden har ønsket konsistens. Grøden kan også tilberedes i mikroovn, så skal den have 3 minutter ved 800 W.
  2. Ønskes grøden lidt mere lind, tilsættes lidt ekstra vand eller mælk.
  3. Nyd grøden toppet med yoghurt med kokos- eller vanillesmag samt friske bær.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Græskarmos:
Skræl et halvt hokkaidogræskar (alternativt et halvt butternutsquash - som også er et græskar trods sit vildledende navn) og skær det i mindre stykker.
Kog græskarstykkerne i usaltet vand, til de er helt møre og mosbare.
Dræn vandet godt fra græskarstykkerne og mos dem grundigt med en gaffel.
Opbevar græskarmosen i en lukket beholder i køleskab.
Mængde: I et halvt hokkaido er der til ca. 3 gange grød med denne opskrift.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *