Græskarhavregrød med varme krydderier og blomkål

Havregrød er i lange perioder min foretrukne morgenmad, og denne variant er helt fantastisk. Desværre kan jeg ikke prale af at være den geniale ophavskvinde til denne opskrift, den ære skal Maria ovre på Vanløse Blues have. Maria er så utroligt dygtig og inspirerende på madfronten, og hun kan simpelthen blive ved med at opfinde nye, spændende veganske retter.

Så skud ud til Maria og tak for skøn, skøn, skøn morgenmadsopskrift.

Inden man kan lave grøden, skal man lige have lavet en gang græskarmos, se i opskriftens “I øvrigt” hvordan.

 

Græskarhavregrød med varme krydderier og blomkål
 
Mængde: 1 stor portion til 1 person
Ingredienser
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl græskarmos*
  • 1 dl blomkålsris fra frost
  • 1 god tsk stødt kanel
  • 1 strøget tsk stødt ingefær
  • 2 tsk sukker/agavesirup/erstatning i tilsv. mængde
  • 1 spsk peanutbutter
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vand
  • 1 dl plantemælk (jeg burger havre- eller soyamælk)
  • Topping:
  • Kokosyoghurt eller vanilleyoghurt
  • Lidt friske bær
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser kommes i en gryde og koges roligt igennem, til grøden har ønsket konsistens. Grøden kan også tilberedes i mikroovn, så skal den have 3 minutter ved 800 W.
  2. Ønskes grøden lidt mere lind, tilsættes lidt ekstra vand eller mælk.
  3. Nyd grøden toppet med yoghurt med kokos- eller vanillesmag samt friske bær.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Græskarmos:
Skræl et halvt hokkaidogræskar (alternativt et halvt butternutsquash - som også er et græskar trods sit vildledende navn) og skær det i mindre stykker.
Kog græskarstykkerne i usaltet vand, til de er helt møre og mosbare.
Dræn vandet godt fra græskarstykkerne og mos dem grundigt med en gaffel.
Opbevar græskarmosen i en lukket beholder i køleskab.
Mængde: I et halvt hokkaido er der til ca. 3 gange grød med denne opskrift.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *