Nem & frisk hindbær-chia-marmelade

Egentlig spiser jeg helst frugt og bær i hel eller udskåret tilstand. Men somme tider kan det være lækkert at have en hjemmelavet marmelade i køleskabet. Sådan en kan fx bruges på brød, som topping på grød eller som en del af en parfait med chiagrød.

Her er mit bud på den populære bær-og-chia-marmelade. Den kan sødes med den type sødning, man ønsker, fx dadler, sukker eller sukkererstatning. Blot smag til og vupti har du en nem og dejlig marmelade.

 

Nem & frisk hindbær-chia-marmelade
 
Mængde: 1 glas marmelade
Ingredienser
  • 250 g frosne hindbær
  • 3 spsk chiafrø
  • 4 dadler (vigtigt at det er de bløde i papæske) ELLER Sødning af ønsket type svarende til 3-5 spsk sukker (ved brug af (sukker/sødning smages til)
  • 3 tsk vanillesukker eller ønsket mængde vanillepulver
  • ¾ dl vand
Fremgangsmåde
  1. Dadlerne udstenes og moses grundigt med en gaffel.
  2. Alle ingredienserne kommes i en lille gryde, og massen småkoges under omrøring ind i mellem.
  3. Smag evt. til.
  4. Marmeladen er færdig, når bærrene er kogt næsten ud.
  5. Marmeladen hældes på et skoldet glas, som lukkes med et tætsluttende låg, og opbevares i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.

 

2 thoughts on “Nem & frisk hindbær-chia-marmelade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *