Indonesisk bønnefad

Denne ret lavede jeg ofte, dengang jeg var kødspiser, hvor jeg serverede den med kylling i. Retten smager helt vidunderlig og lige tilpas spicy til mig, så jeg var simpelthen nødt til at omdanne den til en vegetarret. Det er hermed gjort, og resultatet er faktisk bedre end kød-versionen, synes jeg. Jeg har nemlig ud over at erstatte kylling med bønner også tilført mange flere grønsager samt gurkemeje til retten. Mmm, og så kombien af mango chuntney og kokosmælk ~ den er bare lige i skabet!

 

Indonesisk bønnefad
 
Mængde: 4-5 personer
Ingredienser
  • 1 ds kidneybønner
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 spsk maizena
  • ½ dl stærk mango chutney
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1½ dl vand
  • 1 løg
  • 100 g brune champignon
  • 200 g blomkål
  • ½ stor rød peberfrugt
  • 75 g sukkerærter
  • Evt 1 bk friske bønnespirer
  • 2 bananer
Tilbehør:
  • Brune ris samt peanuts og frisk koriander.
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og afdryp bønnerne.
  3. I en skål, stor nok til også at indeholde grønsagerne, røres kokosmælk og maizena grundigt sammen, og heri tilsættes mango chutney, salt, karry, gurkemeje og vand. Bland det hele grundigt.
  4. Ordn og skær alle grønsager samt bananer i halv-grove stykker, dog skal blomkålsbuketterne være små og løgstykkerne heller ikke alt for store.
  5. Kom grønsags- og bananstykkere i kokosmælkblandingen og vend det hele grundigt sammen.
  6. Bønneretten kommes i et let oliesmurt ovnfast fad og bages i ovnen 30 minutter, indtil det bobler i kanterne af fadet, og grønsagerne er tilpas møre (de må meget gerne stadig have lidt bid).
  7. Server med brune ris, peanuts og frisk koriander.
Rigtig god fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *