Jordbærgrød

Jeg husker jordbærgrød hjemme fra mine bedsteforældre, hvor vi fik det serveret som dessert med kold mælk på. Mmm, det smager godt, og gerne med rugbrød brækket i grove stykker som topping. En anden måde at bruge jordbærgrød er at nyde det på en god havregrød eller på øllebrød, det smager faktisk virkelig godt. Denne grød kan også sagtens bruges som marmelade.

Min jordbærgrød smager lidt sødt og lidt frisk.

 

Jordbærgrød
 
Ingredienser
  • 400 g frosne jordbær
  • 2 spsk vand
  • 40 g sukker eller anden form for sødning i tilsvarende mængde (dadler kan også bruges)
  • 10 g Maizena
Fremgangsmåde
  1. Jordbærrene koges med vandet uden låg på gryden, til de er møre, det tager ca. 10 minutter ~ rør lidt undervejs.
  2. Når jordbærrene er kogt møre, tilsættes sukker og maizena ~ hvis der bruges sukkererstatning fx Easis Perfect Strø - som er det, jeg bruger - kommes dette ikke i nu men til allersidst! Maizenaen koges med, til grøden tykner lidt. Maizenaen vil højst sandsynligt klumpe lidt i grøden, men pyt, for om lidt kommer stavblenderen.
  3. Bruges sukkererstatning kommes dette i nu.
  4. Blend jordbærgrøden med stavblender til ønsket konsistens, og smag evt til med sukker/lignende.
  5. Grøden kan nydes både lun og kold. Grøden opbevares i en skoldet, tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *