Jordbærgrød

Jeg husker jordbærgrød hjemme fra mine bedsteforældre, hvor vi fik det serveret som dessert med kold mælk på. Mmm, det smager godt, og gerne med rugbrød brækket i grove stykker som topping. En anden måde at bruge jordbærgrød er at nyde det på en god havregrød eller på øllebrød, det smager faktisk virkelig godt. Denne grød kan også sagtens bruges som marmelade.

Min jordbærgrød smager lidt sødt og lidt frisk.

 

Jordbærgrød
 
Mængde: Ca. 500 g
Ingredienser
  • 400 g frosne jordbær
  • 2 spsk vand
  • 50 g sukker eller anden form for sødning i tilsvarende mængde (dadler kan også bruges)
  • 10 g Maizena + ¼ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Jordbærrene koges relativt roligt med de 2 spsk vand uden låg på gryden, til de er møre, det tager ca. 10 minutter ~ rør lidt undervejs.
  2. Når jordbærrene er kogt møre, blandes maizena + vand grundigt og kommes i grøden under grundig omrøring. Maizenaen koges med, til grøden tykner lidt.
  3. Bruges sukker tilsættes dette nu ~ bruges sukkererstatning tilsættes dette ikke endnu. Lad sukkeret varme kort med og omrør.
  4. Sluk for kogepladen og tag gryden væk fra varmen.
  5. Bruges sukkererstatning kommes dette i nu, omrør grundigt eller blend med stavblender til ønsket konsistens, hvis dette ønskes
  6. Grøden kan nydes både lun og kold. Grøden opbevares i køleskab i en skoldet, tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *