Kålsalat med druer, dadler & hasselnødder

Somme tider er det enkle mad noget af det mest skønne. Sådan er det med denne lækre salat. Jeg havde lyst til en salat med kål og dadler, og det endte med at blive denne glad-i-mund-og-krop sag. Man kan selvfølgelig sagtens købe kål og skære hele molevitten selv, men netop denne dag havde været lang, det varfredag, jeg var træt og klokken var blevet mange. Så halleluja for frisk og lækker klar-til-brug salat fra supermarkedet ~ sund fastfood, uuiii!

Kål giver dejlig mæthed uden at ligge tungt i maven, og druer, dadler og nødder giver saft, friskhed, sødme og crunch. Tilsættes grønne eller sorte linser og kogte korn, er retten pludselig et fuldgyldigt måltid.

Dressing? Ikke nødvendigt til denne salat, synes jeg, da druerne giver dejlig saftighed. Men man kunne godt dryppe med lidt olivenolie eller lignende, hvis man gerne ville.

 

Kålsalat med druer, dadler & hasselnødder
 
Ingredienser
  • Grønkål, fintsnittet
  • Rød spidskål, fintsnittet
  • Hvid spidskål, fintsnittet
  • Frisk spinat, groft snittet
  • Blå stenfri druer, halverede
  • Dadler, de halvtørrede (de gyldne man gerne køber til jul), halv fint snittet
  • Hasselnødder, grofthakket
  • Evt. grønne linser
  • Evt. kogt perlerug eller hel havre

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *