Kanelsnegle bagt i fad

Kanelsnegle bagt i fad ~ bløde, søde og med lidt fuldkorn

Enhver madblogger med respekt for sig selv skal åbenbart have en opskrift på kanelsnegle i sit repertoire. Det har været længe undervejs her hos mig, men her kommer mit bud på de lækreste, bløde, søde kanelsnegle – endda bagt med mit yndlingsfuldkornsmel: Hvid hvede mel.

Mine snegle kræver ikke voldsomt meget tid, da de kun skal hæve en enkelt gang og da kun i 40 minutter, for de der heldagsbagninger med timelange hævninger i flere omgange, det går jeg personligt kold på. Jeg vil bage, og så vil jeg smage.

Jeg synes, der ligger nogle klare fordele ved at bage snegle i fad:

        ~ Sneglene forbliver saftige og bløde, fordi de vokser ind i hinanden i fadet

        ~ Snasket bliver ved sneglene i fadet (= intet af de allerlækreste går til spilde)

        ~ Man slipper for snegle hvis ender pludselig stritter og lever deres eget liv under bagning og derfor nemt bliver kedelige

Og så lige et par ekstra tips:

Ønsker man at bage lidt mindre snegle end disse, kan der laves 15 snegle af portionen.

Ønsker man at koldhæve sneglene kan dette også lade sig gøre (se under “I øvrigt” i opskriften).

Ønsker man at bage sneglene “på vegansk” gøres dette ved blot at udskifte smør med Naturli’ BLOK, udskifte surmælksproduktet og mælken med et plantebaseret alternativ og ved at pensle med fx kold kaffe eller vand i stedet for æg (kaffen kan ikke smages på sneglene). Pensles sneglene med andet end æg, vil de dog blive knap så gyldne og en anelse mere tørre i overfladen (dog stadig skønt bløde i dejen som helhed).

Man kan komme glasur på sneglene eller blot spise dem, som de er, de smager usandsynligt godt uanset.

Og nu til opskriften:

 

Kanelsnegle bagt i fad ~ bløde, søde og med lidt fuldkorn
 
Mængde: 12 kanelsnegle
Ingredienser
Dej
  • ¼ dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1½ dl mælk
  • ½ dl surmælksprodukt naturel (fx A38, yoghurt naturel el. lign.)
  • 55 g smeltet smør
  • 100 g hvid hvede mel (det er en fuldkornstype)
  • 265 g hvedemel
  • ¼ tsk salt
  • 40 g sukker
  • 1 god tsk kardemomme
  • 1 æg til pensling

Fyld
  • 100 g blødt smør (ikke smeltet, bare blødt!)
  • 100 g brun farin
  • 1½ spsk kanel
Fremgangsmåde
  1. Begynd med at måle smør af til remoncen og lad dette ligge i en skål og blive blødt, mens dejen røres sammen.
  2. Gæren udrøres i vandet.
  3. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen røres/æltes grundigt sammen. Dejen skal være lige akkurat ikke klistrende, så er den klar.
  4. Dejen hviler i skålen, mens fyldet laves.
  5. Rør det bløde smør, brun farin og kanel grundigt sammen.
  6. Beklæd en form str. 20 x 30 cm med et stykke bagepapir.
  7. Kom en smule mel på køkkenbordet, lige nok til at dejen ikke hænger fast i bordet.
  8. Udrul dejen med en kagerulle så dejen er et rektangel, der måler 40 cm i højden og 25 cm i bredden.
  9. Smør fyldet ud på dejen, helt ud til alle kanter og hjørner.
  10. Rul dejen sammen så den danner en "roulade" og skær 12 stykker, som lægges i det bagepapirsbeklædte fad.
  11. Kanelsneglene hæver 40 minutter tildækket med et viskestykke.
  12. Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg.
  13. Fadet med kanelsneglene sættes ind i en kold ovn på midterste ribbe. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  14. Bag kanelsneglene ca. 18 minutter til de er let gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Ønsker man at nyde nybagte snegle til sin morgenmad eller brunch, kan disse snegle sagtens laves i koldhævet version også:
Brug kun 20 g gær og følg ellers opskriften.
I stedet for at stille sneglene til hævning i 40 minutter som angivet i opskriften ovenfor, dækkes sneglene med et klæde eller husholdningsfilm og stilles i køleskab natten over.
Om morgenen tages sneglene ud af køleskabet, viskestykket/husholdningsfilmen fjernes og sneglene "vågner" i stuetemperatur en halv times tid.
Bag herefter kanelsneglene som angivet i opskriften.

 

Er du ligesom jeg vild med brød der mider om kage ~ eller måske kage, der minder om brød? ~ så skulle du da også lige tage et kig på mine lækre og nemme scones og snart er der også en opskrift på marcipansnegle på vej. Og så er der jo også alle mine bananbrød.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *