Karrysalat med kikærter, æble & syltet agurk

Som vegetar er det ikke altid nemt at finde spændende pålæg til sine rugbrødsmadder, hvis man ~ som jeg ~ ikke er interesseret i køderstatningspålæg (fx vegetarisk skinke osv). Så må der tænkes i lidt andre og nye baner. Hummus i alle afskygninger er godt. Avocado. Tomat. Vegedeller (fx disse, disse eller disse). Æg. Spreads. Postejer. Salater.

Dette er en vegetarisk karrysalat, som virkelig dygtige Anette ovre fra madmedgloed.dk har opfundet. Den er lavet af kikærter, æble og syltede agurker, så der er masser af lækker tekstur i den. Og så smager den selvfølgelig skønt af karry. Perfekt til frokost, og når man har lavet en portion, er der til flere dage. Anette har været så sød at lade mig dele hendes opskrift herinde med mine små tilpasninger. Anettes originale opskrift kan findes her på hendes blog.

Karrysalaten kan nemt laves vegansk, så udskiftes skyr blot med neutral soyayoghurt ~ måske ikke i samme mængde, der må man prøve sig lidt frem.

 

Karrysalat med kikærter, æble & syltet agurk
 
Ingredienser
  • 1 ds kikærter, skyllede og afdryppede
  • 100 g skyr naturel/yoghurt naturel/soyayoghurt
  • 2 spsk mayonaise
  • 3-4 tsk karry
  • 1 tsk havsalt
  • 50 syltet agurk i små tern
  • ½ æble med skæl i små tern
  • Evt. lidt ekstra skyr/yoghurt til at justere konsistensen med
Fremgangsmåde
  1. Kikærterne moses groft med en gaffel (nærmest bare et enkelt tryk på hver kikært).
  2. Alle ingredienser blandes sammen.
  3. Smag til med karry og salt.
  4. Juster evt. konsistensen med lidt mere skyr/soyayoghurt eller vand.
  5. Kom karrysalaten i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *