Salte kernekiks

Dette er efterhånden blevet en klassiker, men det er der altså også en god grund til. Disse kiks er helt vidunderligt lækre. Tynde og sprøde. Fulde af god smag og knas. Med saltsmag og masser af mulighed for variation.

Min version af denne klassiker bliver lavet i kiksestørrelse, er uden olie, indeholder fuldkornsmel og har en dejlig smag af salt, lidt a la saltkiks men i luksusudgave. Og så er de både nemme og hurtige at bikse sammen. De er gode som et let lille mellemmåltid, både som de er med frugt til eller med et stykke ost, chokospread eller hindbær-chiamarmelade på. De kan også bruges sammen med for eksempel hummus, tzatziki eller andre former for gode dips.

Og prøv også at drysse kiksene rundhåndet med spidskommen inden bagning, øj det smager godt!

 

Salte kernekiks
 
Mængde: 2 bageplader
Ingredienser
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • ½ dl chiafrø
  • 2 dl fint fuldkornsmel, jeg bruger hvid hvede mel, men fuldkornsspeltmel er også godt
  • 15 g salt*
  • 3½ dl koldt vand
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Bland alle ingredienser godt sammen i en skål, først de tørre og derefter tilsættes vandet. Dejen er meget blød, det skal den være.
  3. Del dejen i to dele og rul/tryk hver del ud på et stykke bagepapir, der passer til en bageplade. Dette gøres nemmest ved at lægge et stykke bagepapir oven på dejen og rulle/trykke herpå. Det øverste bagepapir fjernes, når dejen er helt udrullet.
  4. Dejen skal være så tyndt som muligt udrullet, hvilket kan være meget tyndt. Den skal dog stadig være sammenhængende.
  5. Kom bagepapirerne på bagepladerne og skær eller rids med en skarp kniv kiks ud i ønsket størrelse, så er det nemt at knække kiksene fra hinanden efter endt bagning og afkøling.
  6. Hvis ekstra smag ønskes drysses rundhåndet med dette inden bagning. Spidskommen kan virkelig anbefales (sammen med et lille ekstra drys salt).
  7. Kiksene bages ca. 15-20 minutter eller til de er let gyldne og let hårde/sprøde.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Brug kun 10 g salt, hvis kiksene ønskes mindre salte.

 

 

2 thoughts on “Salte kernekiks”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *