Kikærtefrittata

Hvad er en frittata? Det er egentlig en æggekage, der somme tider bages delvist i ovn. Jeg bager frittata udelukkende på stegepande, og om man laver æggekage, frittata, quiche eller tortilla, som er i samme familie, så er det lidt fremgangsmåder og lidt ingredienser her og der, der skiller disse retter fra hinanden. Samt selvfølgelig det færdige resultat.

Da denne ret i min version ikke indeholder æg, kalder jeg den frittata, fordi æggekage jo så bare er en helt forkert betegnelse. Den minder i fremgangsmåden om den måde, man laver æggekage, men er lavet på kikærtemel i stedet for æg. Det er lige så hurtigt at lave denne frittata, som det er at lave en  æggekage, og man kan bruge masser af grønsager i denne svampede frittata. Det kræver blot, at man har kikærtemel, som kan købes i meget velassorterede supermarkeder samt hos etniske købmænd (kikærtemel går også under betegnelse “gram flour”).

Kikærtefrittataen kan spises både morgen, middag og aften, den er god både varm, lun og kold, og den er også god i madpakken. Jeg kan godt lide at spise den på et stykke rugbrød og med avocado samt masser af frisk spinat eller rucola til.

Kikærtemel er alsidigt og kan bruges i mange retter, fx min mungbønneret med asiatisk twist, min kikærte-tærte, mit ovnbagt linsefad eller mine kikærtepandekager.

 

Kikærtefrittata
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
Frittatamasse
  • 1½ dl kikærtemel
  • ½ tsk knust havsalt
  • ½ tsk bagepulver
  • 1½ dl koldt vand
  • Evt et nip chiliflager
Fyld
  • Grønsager efter lyst og ønske, her har jeg brugt:
  • En god håndfuld ærter
  • ½ rødløg
  • 6 brune champignon
  • En håndfuld bønnespirer
Topping
  • Lidt tørristede solsikkekerner
  • Lidt nigellafrø/sesamfrø
Fremgangsmåde
  1. Kikærtemel, bagepulver, salt, evt. chiliflager og vand piskes grundigt sammen med piskeris, indtil massen er klumpfri.
  2. Kikærtemassen hviler, mens fyld og topping laves til.
  3. Grønsagerne ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse.
  4. På en tør stegepande (Ø17 cm på stegefladen) ristes solsikkekerner. Når disse er gyldne tages de af panden.
  5. Panden smøres med en smule neutral olie, og grønsagerne steges heri ved relativt høj varme, til de ikke længere er rå. Herefter tages grønsagerne af panden.
  6. En smule olie kommes på stegepanden og tørres rundt med et stykke køkkenrulle.
  7. Kikærtemassen kommes på panden, og grønsagerne kommes oven på. Læg et låg/et stykke staniol over panden og steg kikærtefrittataen ved middel varme til overfladen ikke længere er flydende, men til gengæld mat og let fast.
  8. Drys med solsikkekerner og nigellafrø og server.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Kikærtefrittataen kan spises både morgen, middag og aften, den er god både varm, lun og kold, og den er også god i madpakken.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *