Kikærtepandekager

What to do, når man ikke har lyst til at spise æg ~ hvad gør man så med de traditionelle æggebaserede retter som for eksempel omelet og scrambled æg? Easy peasy: Man lærer kikærtemel at kende!

Kikærtemel fås især hos etniske købmænd samt i meget velassorterede supermarkeder. Kikærtemel går også under betegnelsen “gram flour”.

Jeg har lavet en opskrift på kikærte-scramble, og her er så en opskrift på kikærtepandekager. En opskrift på kikærteomelet er lige på trapperne. Kikærtemel er ret anvendeligt, og jeg har også en opskrift på mungbønneret med asiatisk twist, på kikærte-tærte og på ovnbagt linsefad, hvor kikærtemel spiller en væsentlig rolle.

Det er simpelthen virkelig nemt at lave kikærtepandekager, og fyldet kan være hvad som helst, man har lyst til. Her har jeg brugt, hvad jeg havde i køleskabet: Frisk spinat, rød peberfrugt, brune champignon og bønnespirer. Derudover ristede jeg lidt solsikkekerner og sesamfrø, det smagte supergodt i pandekagen. Jeg ville have brugt avocado, men de der “spiseklare” avocadoer, jeg havde købt, var alligevel ikke helt så spiseklare som forventet. I stedet dryppede jeg med lidt fraiche. Man kan selvfølgelig også vælge varmt fyld i sin kikærtepandekage, fx stegte grønsager eller en rest fra gårsdagens aftensmad.

Kikærtepandekager smager dejligt både varme, lune og kolde.

 

Kikærtepandekager
 
Mængde: 1 person/1 kikærtepandekage
Ingredienser
  • 1 dl kikærtemel
  • 1 dl vand
  • ½ tsk knust havsalt
  • Gerne ¼ squash, groftrevet (men kan udelades)
Fremgangsmåde
  1. Ingredienserne røres grundigt sammen med et piskeris, så dejen er klumpfri.
  2. Dejen hviler 5 minutters tid.
  3. Mens dejen hviler tillaves fyldet.
  4. Opvarm en pande* til middelhøj varme, fordel en smule neutral olie ud på hele panden, og hæld dejen på panden.
  5. Lad kikærtepandekagen stege, til den er let gylden på den ene side, herefter er den færdig.
  6. Nyd kikærtepandekagen varm, lun eller kold med ønsket fyld.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*For en lidt tyk pandekage bruges en pande str. ca. Ø18
For en større og tyndere pandekage bruges en pande str. ca. Ø23

 

1 thought on “Kikærtepandekager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *