Kikærtevafler med kål

En måde at få protein i et måltid kan være at bruge kikærtemel i fx tærte eller som her i vafler. Disse vafler indeholder desuden en masse kål, så vaflerne her strutter faktisk af både lækkerhed og sundhed.

Jeg bager vaflerne på mit Tefal Snack Collection vaffeljern, men mindre kan også gøre det. Og faktisk kan dejen også bages som tykke pandekager, hvis man ikke lige har et vaffeljern.

Brug den kål du bedst kan lide, her på billederne har jeg brugt fintsnittet rød og grøn spidskål, og ofte bruger jeg også helt finthakket blomkål eller broccoli.

Vaflerne fungerer rigtig godt som bund for en masse toppings, fx hummus/baba ganoush eller lignende og en masse grøntsager, eller de kan nydes som tilbehør til en salat. De er gode nybagte, lune, kolde og genopvarmede.

I det hele taget en både sund, lækker og fleksibel måde at få proteiner på.

 

Kikærtevafler med kål
 
Mængde: 6 vafler bagt som belgiske vafler
Ingredienser
  • 125 g kikærtemel
  • 200 g kål, enten rød og/eller grøn spidskål eller blomkål/broccoli
  • 1 tsk havsalt
  • 2¼ dl koldt vand
  • Lidt oliven- eller rapsolie til smøring af vaffeljernet
Fremgangsmåde
  1. Den ønskede kål ordnes: Spidskål skæres i helt fine strimler, blomkål/broccoli finthakkes helt, gerne i minihakker/foodprocessor.
  2. Kom alle ingredienserne i en skål og bland dem grundigt.
  3. Opvarm vaffeljernet.
  4. Spray eller smør lidt olie på vaffeljernet ved bagning af hver vaffel.
  5. Vaflerne bager, til de er flot gyldne og gennembagte.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Vaflerne kan også bages som tykke pandekager ved middelvarme.

Vaflerne kan genopvarmes på fx brødrister, herved bliver de lidt sprøde igen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *